Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees *

Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees *

Romige zuurkoolschotel met shoarmavlees *

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

25 gr boter of margarine
200 gr shoarmavlees
100 gr geschrapte worteltjes
1,5dl melk
aardappelpuree (6 aardappelen) middel groot
1/2 bekertje crème fraîche (à 125 ml)
3 eetl blanke rozijnen
1 zakje gekookte wijnzuurkool ca. 260 gr of vers.
50 gr geraspte oude kaas (zakje)
1/2 eetl boter of margarine om in te vetten.
Ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Oven voorverwarmen op 225 graden. In koekenpan boter verhitten. Vlees ca. 3 min. bakken. Intussen worteltjes in dunne plakjes snijden en aan vlees toevoegen. Ca. 3 min. meebakken. Intussen aardappelen koken en er puree van maken met een scheutje melk en boter. Van vuur af crème fraîche door vleesmengsel roeren. In kom rozijnen door zuurkool scheppen. Schaal invetten. Vleesmengsel over bodem van schaal verdelen. Zuurkool erop scheppen. Aardappelpuree erover verdelen en bovenkant gladstrijken. Bestrooien met kaas. In midden van oven in ca. 15 min. goudbruin bakken.

Tip: u kunt ook de worteltjes eruit laten. Even als de rozijnen. Net zo lekker hoor! Veel succes. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus